Se afiseaza versiunea redusa a site-ului, adaptata pentru mobil. Pentru o experienta completa, folositi PC-ul sau tableta. Apasati butonul pentru meniu.

Site-ul functioneaza si de pe tableta, dar pentru o experienta completa, va recomandam sa folositi PC-ul.

Pregatirea unui CD-DVD

CD-urile sau DVD-urile pe care le puteti multiplica au orice tip de continut:

 • aplicatii software
 • prezentari multimedia
 • muzica si inregistrari audio, pentru redare in cd-player sau pe calculator
 • DVD video - un disc care se poate reproduce in playerul de DVD sau pe calculator
AZERO poate multiplica pana la 3500 de CD-uri si 500 de DVD-uri zilnic.

Tiparul de pe suprafata discului

Imaginea de pe suprafata discului este imprimata la o rezolutie de 1200 dpi. Fisierul continand aceasta imagine trebuie sa fie JPG sau TIF, de preferat RGB, fara profil de culoare. Rezolutia optima este de 300 - 1200 dpi.

Cand sunteti in faza de machetare a imaginii de pe disc, tineti seama ca diametrul exterior al discului este de 120 mm iar diametrul interior este de 17 mm. Culoare discului inainte de imprimare este alba. Imaginea trebuie sa depaseasca cu 3-5 mm marginea fizica a discului.

Pregatirea si transferul fisierelor

Exista mai multe modalitati de a trimite fisierele, in functie de tipul discului. Este dezirabil sa creati Dvs. imaginea de disc, de tip .ISO , .IMG , .IMA , .IMAGE , .UDI , .NRG , .GI si sa o transferati catre AZERO, numai prin FTP.

Daca ati transferat imaginea de disc, AZERO va face practic clonarea acestuia in cantitatea dorita. CD-urile sunt identice bit cu bit cu master-ul primit de la Dvs.

Multiplicarile se fac intotdeauna cu verificarea copiei.

AZERO poate crea masterul, de orice tip:

 • CDEXTRA - daca doriti ca pe acelasi disc sa aveti si piste audio, si fisiere de calculator. In acest caz, un cd player va putea reda partea audio, iar pe calculator sau pe dvdplayer veti putea vedea si celelalte fisiere.
 • CD cu software
 • DVD-uri video pentru DVD-player

Spatiul disponibil pe disc

Pe un CD puteti inregistra 700 MB, iar pe un DVD single-layer 4.7 GB. Nu exista o limita inferioara a capacitatii.

Ambalare

Discurile sunt ambalate in carcase de tip:

 • jewel case (carcasa normala de CD)
 • slim cd case (carcasa slim de CD)
 • DVD-case (carcasa normala de DVD)
 • Slim DVD case (carcasa slim de DVD)

Pentru cantitati mai mari puteti opta pentru tiplarea carcaselor cu folie termocontractanta sau celofan cu fir de desigilare.

Optional, putem realiza eticheta carcasei, pe tipar digital sau offset.

Considerente legale

Discurile produse la AZERO sunt manufacturate, cu materiale de calitate si cu maxima atentie in manipulare. Exemplarele cu vicii ascunse (defecte de multiplicare, tipar, ambalare) sunt inlocuite rapid si gratuit.

Conform legislatiei din Romania, CD-urile produse ne-industrial, adica in tiraje mai mici de 1000 de exemplare, nu pot fi distribuite decat cu titlu gratuit, sau sa insoteasca gratuit un produs comercializat.

Momentan nu putem aplica holograme pe discuri, deoarece implica avizari laborioase de la ORDA, Uniunea Compozitorilor si Registrul pentru Programele de Calculator.

Suna interesant? Vorbiti-ne de bine!

NEWS.AZERO

Daca va intereseaza printul, tips and tricks pentru best results, oferte si discounturi, atunci categoric trebuie sa va abonati la newsletter-ul AZERO+MyPoster. Tot timpul publicam ceva bun.

Nu sunteti convins?
Cititi arhiva.